CleantechWatch

Borgere samler underskrifter i protest mod lokalt vandværk

Borgere på Nordfyn vil have Vandcenter Syd til at overtage vandforsyningen. Derfor samler lokale lige nu underskrifter ind, så de kan få en ekstraordinær generalforsamling i Nordfyns Vandværk, der forsyner omkring 1.000 borgere i området.

Foto: Finn Frandsen

En gruppe borgere i Krogsbølleområdet på Fyn vil have Vandcenter Syd til at overtage deres vandforsyning og har derfor iværksat en underskriftindsamling, skriver Ugeavisen Nordfyn.

Målet er at samle nok underskrifter til en ny ekstraordinær generalforsamling i Nordfyns Vandværk, der lige nu forsyner omkring 1.000 borgere i området, hvor der de sidste par år er blevet fundet nogle af landets største koncentrationer af pesticidrester.

"Myndighederne udtaler, at der ikke er nogen akut fare ved at drikke vandet, men vi kan allerede nu se tilbage på flere års forskellige pesticider, og ifølge den dispensation, vandværket har fået lov at køre videre på, kan det mindst få lov at fortsætte to år mere," siger Ayoe Pimdal, der er en af borgerne bag underskriftsindsamlingen, til avisen.

For at kunne indkalde til en ekstraordinær generalforsamling skal Ayoe Primdal og resten af de utilfredse borgere i området samle minimum 260 underskrifter sammen fra vandværkets kunder.

CleantechWatch har tidligere beskrevet, at Nordfyns Kommune har forkastet Nordfyns Vandværks handlingsplan for, hvordan man kommer problemerne med det forurenede drikkevand i området til livs.

I den forkastede plan ville Nordfyns Vandværk fastholde vandværkets eksisterende boringer og bruge aktivt kul til at rense vandet, men ifølge loven kan kommunen ikke give tilladelse til vandbehandling med et kultfilter, før alle andre muligheder er undersøgt, fortalte Mette Højby, natur- og miljøchef i Nordfyns Kommune, i december til Fyens Stiftstidende.

Advokat: Bestyrelse i Nordfyns Vandværk kan være ulovlig

Kommune forkaster handlingsplan fra Nordfyns Vandværk 

Tidligere direktør: Små vandværker kan ikke håndtere forurenet drikkevand 

Renser sit drikkevand hver dag: "Jeg er bange for pesticider"

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs