CleantechWatch

Kommune forkaster handlingsplan fra Nordfyns Vandværk

Nordfyns Kommune har forkastet den handlingsplan for rent drikkevand, som Nordfyns Vandværk afleverede for nyligt. Senest 3. januar skal vandværket aflevere en ny handlingsplan.

Foto: Martin Zakora

Bestyrelsen for Nordfyns Vandværk skal senest 3. januar aflevere en ny handlingsplan for, hvordan man vil sikre rent vand til de lidt over tusind husstande, som vandværket forsyner med drikkevand. Nordfyns Kommune har nemlig forkastet den handlingsplan, som bestyrelsen afleverede forleden. Det skriver Fyens Stifttidende.  

I den nu forkastede plan vil Nordfyns Vandværk fastholde eksisterende boringer og bruge aktivt kul til at rense vandet.

"Ifølge loven kan vi ikke give tilladelse til vandbehandling med et kulfilter, før alle andre muligheder er undersøgt. Mulighederne er ikke undersøgt til bunds, når vandværkets bestyrelse ikke ønsker at få analyseret vandet i den etablerede prøveboring ved Pugholm. Så der står vi lige nu," siger natur- og miljøchef i Nordfyn Kommune, Mette Højby, til Fyens Stifttidende.

Advokat: Bestyrelse i Nordfyns Vandværk kan være ulovlig

Vandværk må ikke tænde for nyt kalkknuseranlæg – kommune tvivler på effekt 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs