CleantechWatch

Kommune forkaster handlingsplan fra Nordfyns Vandværk

Nordfyns Kommune har forkastet den handlingsplan for rent drikkevand, som Nordfyns Vandværk afleverede for nyligt. Senest 3. januar skal vandværket aflevere en ny handlingsplan.

Foto: Martin Zakora

Bestyrelsen for Nordfyns Vandværk skal senest 3. januar aflevere en ny handlingsplan for, hvordan man vil sikre rent vand til de lidt over tusind husstande, som vandværket forsyner med drikkevand. Nordfyns Kommune har nemlig forkastet den handlingsplan, som bestyrelsen afleverede forleden. Det skriver Fyens Stifttidende.  

I den nu forkastede plan vil Nordfyns Vandværk fastholde eksisterende boringer og bruge aktivt kul til at rense vandet.

"Ifølge loven kan vi ikke give tilladelse til vandbehandling med et kulfilter, før alle andre muligheder er undersøgt. Mulighederne er ikke undersøgt til bunds, når vandværkets bestyrelse ikke ønsker at få analyseret vandet i den etablerede prøveboring ved Pugholm. Så der står vi lige nu," siger natur- og miljøchef i Nordfyn Kommune, Mette Højby, til Fyens Stifttidende.

Advokat: Bestyrelse i Nordfyns Vandværk kan være ulovlig

Vandværk må ikke tænde for nyt kalkknuseranlæg – kommune tvivler på effekt 

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job