CleantechWatch

Forsynings økonomi tvinger kommune til at skrue ned for spildevandsambitioner

Sorø Forsynings økonomi kan ikke følge med kommunens ambitioner for spildevandet frem mod 2023. Derfor har Sorø Kommune skruet ned for ambitionerne og blandt andet udskudt kloakering i flere områder.

Foto: Modelfoto/Colourbox

Sorø Kommune har måtte skrue ned for ambitionerne i kommunens spildevandsplan for 2020-2023, fordi Sorø Forsynings økonomi ikke kan følge med. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Kommunen har derfor været nødt til at udsætte kloakeringen i flere områder i det åbne land, da der ikke er penge til at gennemføre dem. Der er ingen tidsplan for, hvornår arbejdet i stedet kan gå i gang.

"Vi kan ikke gå hurtigere frem, end Sorø Forsynings økonomi kan vinde med til. Staten har ændret forsyningsselskabernes muligheder for at optage lån til de opgaver, der skal udføres, og så må jo sætte tæring efter næring," siger formand for teknisk udvalg i Sorø Kommune, Jens Nygaard (V) til Dagbladet Ringsted.

Frederiksberg Vandværk får ny bestyrer

Ny undersøgelse: Forbrugeren er ligeglad med, hvor vandet kommer fra 

Forsyningsselskab sender urenset spildevand i Øresund – nu kommer der en løsning 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs