Forsyningsselskab sender urenset spildevand i Øresund – nu kommer der en løsning

Forsyning Helsingør har fremlagt to løsninger, der kan komme problemet med udledning af urenset spildevand i Øresund til livs. Enten skal renseanlægget udvides eller også skal der indføres helt ny teknologi, foreslår forsyningsselskabet.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Forsyning Helsingør har fremlagt to mulige løsninger til problemet med, at mellem tre og fire pct. af spildevandet fra Sydkystens Renseanlæg i Espergærde ryger urenset ud i Øresund, når det regner voldsomt. Det skriver Helsingør Dagblad.

Den ene løsning er at udskifte forsyningsselskabets teknologi til en ny type, der hedder S:: Select. Den nye teknologi ville gøre det muligt at håndtere og rense væsentligt større mængder spildevand, end det er tilfældet i dag.

Den anden løsning er en fysisk udvidelse af renseanlægget, som blandt andet vil kræve, at der etableres en ny tank. Umiddelbart er den nye teknologi den bedste løsning, mener bestyrelsesmedlem i Forsyning Helsingør, Jens Bertram.

Teknologien bruges flere steder i Europa, men Jens Bertram vil gerne først se, hvordan vind og vejr spiller ind, og hvordan teknologien fungerer i Jylland, hvor den allerede er bredt ud, før der træffes en beslutning. Fornyelsen af renseanlægget skal være færdig i 2024.

Forsyning Helsingør sender jævnligt urenset spildevand ud i Øresund 

Anlæg har sendt bakteriefyldt vand i havet 56 gange – kan ikke håndtere regnmængder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også