Forsyning Helsingør sender jævnligt urenset spildevand ud i Øresund

Der er for lav kapacitet på Espergærdes renseanlæg, når regnen vælter ned. Derfor må Forsyning Helsingør med jævne mellemrum sende urenset spildevand ud i Øresund og nærliggende åløb. 
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Mellem tre og fire pct. af spildevandet – svarende til 6-7000 kubikmeter – fra Sydkystens Renseanlæg i Espergærde ryger urenset ud i Øresund, når det regner voldsomt. Det fremgår af en Miljøvurdering fra Helsingør Kommune i forbindelse med Spildevandsplan 2012-2016. Anlægget har simpelthen ikke kapacitet til at håndtere store mængder spildevand og udfordringen bliver ikke mindre med udsigten til en række nye boliger i området, skriver Helsingør Dagblad.

"Jeg anerkender fuldt ud problemet. Og selvfølgelig kommer der noget mere spildevand fra de nye boliger, men det er ikke den ekstra belastning, der gør, at vi har overløb. Det store problem er, at man ikke har klimatilpasset området. Det er regnvandet, som vi simpelthen ikke kan håndtere, sådan som kloaknettet er lavet i dag," siger Jens Bertram, bestyrelsesmedlem i Forsyning Helsingør og byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti, til dagbladet.

Forsyning Helsingør har planer om en udvidelse af Sydkystens Renseanlæg, men en udvidelse kan tidligst være klar i 2024.

Anlæg har sendt bakteriefyldt vand i havet 56 gange – kan ikke håndtere regnmængder

Fynsk spildevandsselskab vil investere 36 mio. kr. næste år – får billigere vand 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også