Fynsk spildevandsselskab vil investere 36 mio. kr. næste år – får billigere vand

Middelfart Spildevand skal investere for 36 mio. kr. i det nye år. Den største investering bliver i et nyt indløb til Middelfart Renseanlæg, ligesom også ledningsnettet skal renoveres.
Foto: Middelfart Spildevand/PR
Foto: Middelfart Spildevand/PR
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Middelfart Spildevand skal i 2020 investere for omkring 36 mio. kr. Samtidig kommer taksterne i det nye år til at falde med 2,6 kr. pr. kubikmeter vand for forbrugeren. Det skriver Middelfart-mediet Melfar Posten, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Den største investering bliver i et nyt indløb til Middelfart Renseanlæg, som samlet set kommer til at koste spildevandsselskabet 13 mio. kr. Det nye indløb kommer ifølge spildevandsselskabet til at effektivisere renseanlæggets drift betydeligt.

Udover indløbet skal der også investeres i vedligeholdelse af selskabets ledningsnet med særligt fokus på bekæmpelse af udfordringer med svovlbrinte.

"Vi forsøger at prioritere vores midler til investeringer bedst muligt. Vi søger særligt efter investeringer, som giver lettelser i form af effektiviseringer," siger direktør i Middelfart Spildevand, Thomas Foged, til Melfar Posten.

Klimabyen i Middelfart skal vise vejen i håndtering af skybrud

Fors skal investere stort i kloakker – hæver prisen på spildevand

Store forskelle i vandselskabers gæld: "Var de private virksomheder, ville de gå konkurs" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også