CleantechWatch

Forsyningsselskabet Fors lukker gammelt vandværk

Et ældre vandværk i Roskilde Kommune bliver nu lukket ned af Fors. Samtidig lukker de to boringer i området.

Foto: Joachim Ladefoged/JPA

Forsyningsselskabet Fors har valgt at lukke et ældre vandværk ved Ågerup i Roskilde Kommune, da vandværket er utidsvarende. Kommunen har desuden vurderet, at kvaliteten af drikkevandet ikke er i orden. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Vandkunderne i området har derfor i de seneste to år modtaget drikkevand fra Hornsherredværket.      
Udover vandværket bliver de to nærliggende boringer også lukket ned.

"I de seneste år har vi hentet en begrænset mængde vand fra to indvindingsboringer til Ågerup Vandværk, en i Ågerup og en i Tågerup. Da Ågerup Vandværk nu skal lukkes, skal de to boringer lukkes. Det er simpelthen for dyrt at vedligeholde vandværket og de to boringer, når vi ikke længere bruger dem," siger fagspecialist Henriette Jakobsen fra Fors til Sjællandske.

Vandstanden i lokalområdet kan stige som følge af lukningen af de to boringer. Kommunen har derfor orienteret naboerne til boringerne, så de kan sikre deres ejendomme.

Formand for fusionsvandværk: Om 20 år er der ingen små vandværker tilbage

Vandværk lukker efter 50 år: Fremover må de lokale samles om at plukke ukrudt

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job