Sommerhusejere skal betale for unødvendig affaldstømning

I stedet for kun af betale for tømning af affald om sommeren skal sommerhusejerne i Fredericia Kommune betale for tømning om vinteren også.
Foto: Vestforbrænding/PR
Foto: Vestforbrænding/PR

Affaldet skal nu tømmes hele året rundt i sommerhusområderne i Fredericia Kommune, selvom sommerhusejerne ikke bruger deres sommerhuse i vinterhalvåret. Det har kommunen besluttet – uden at informere borgerne om det.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Tommy Rachlitz Nielsen (K), der er formand for klima-, energi- og miljøudvalget i Fredericia Kommune anerkender, at borgerne burde være informerede forud for beslutningen, og fortæller til mediet, at det vil blive taget til efterretning fremadrettet.

Det gør dog ikke noget ved, at sommerhusene nu går ind under helårstømning, hvilket han også mener, der er den rette beslutning.

”Jeg står ved, at helårstømning i sommerhuse er godt. Man kan jo starte med at køre derud en weekend om vinteren og se, hvor mange der er derude. For det bliver faktisk brugt ret meget – også om vinteren. Derfor giver det mening at tømme hele året,” siger han til mediet.

Som CleantechWatch tidligere har beskrevet, har sommerhusejere i Haderslev Kommune klaget over at skulle betale samme affaldsgebyr som ejere af helårshuse, hvilket har fået forsyningsselskabet Provas til at tilbagerulle tiltaget om at ligestille gebyret.

Miljøstyrelsen underkender Kolding Kommunes affaldsløsning

Farlige skraldespande har været årelang diskussion – blev kun fjernet til cykelløb

Esbjerg Kommune dropper tilbud om ugentlig affaldstømning i sommermånederne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også