CleantechWatch

Esbjerg Kommune dropper tilbud om ugentlig affaldstømning i sommermånederne

Trods risiko for skadedyr og sundhedsskadelige forhold for skraldemændene fastholder Esbjerg Kommune sin beslutning om kun at tømme borgernes skraldespandene hver anden uge hen over sommeren.

Foto: Vestforbrænding/PR

Når skraldespande får lov at stå utømte hen, kan problemer med maddiker, fluer og dårlig lugt opstå. Derfor har Esbjerg Kommune, der ved indførslen af de nye affaldsfraktioner nedsatte tømningsfrekvensen til hver 14. dag, tilbudt borgerne, at tømningen i sommermånederne i stedet kunne være ugentlig. Men kommunen har ikke iværksat dette tilbud.

Det fortæller kontorchef hos kommunens industri-, miljø- og affaldsafdeling til JydskeVestkysten.

”Vi har skrevet ind i vores kontrakt med Marius Pedersen, som håndterer affaldsindsamlingen i Esbjerg Kommune, at det er muligt at få tømt madspandene ugentligt i sommermånederne, men det har ikke været nødvendigt,” siger hun.

Hun mener, at borgerne i Esbjerg nemlig er så gode til at slå knude på affaldsposerne, at der ikke er nogen problemer.

Den store synder, når det kommer til potentielt sundhedsskadelige forhold for skraldemændene, er spanden til restaffald. Men heller ikke denne spand har fået en ugentlig tømningsfrekvens, og både Marius Pedersen og Esbjerg Kommune understreger, at det ikke udgør nogen sundhedsrisiko for skraldemændene.

Sydsjællandsk kommune: Husk at slå knude på poserne

Affaldsortering i sommervarmen udfordrer renovationsarbejdernes helbred

Klimaet vinder, og skraldemænd taber med ny affaldsordning

Mere fra CleantechWatch

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs