CleantechWatch

Farlige skraldespande har været årelang diskussion – blev kun fjernet til cykelløb

Skraldespande i Vejle har i flere år været til fare for gående, cyklister og bilister. Men da Tour de France kom til byen, blev de fjernet – kortvarigt.

Det er store affaldsbeholdere, der tvinger fodgængere ud i trafikken og tager udsynet i Vejle Kommune. | Foto: Jonas Pryner Andersen

På Koldingvej i Vejle står skraldespande, som har været udskældt af lokale i flere år. De fylder nemlig så meget, at de skaber farlige situationer ved at fodgængere tvinges ud i trafikken.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Da verdens største cykelløb gæstede byen, forsvandt skraldecontainerne pludseligt, men blot et par dage efter at cykelrytterne og karavanen havde forladt byen, dukkede et par stykker nemlig op igen.

Siden Vejle Kommune skiftede affaldssystem i 2016, har skraldecontainerne præget gadebilledet på Koldingvej, hvilket flere gange er beskrevet i lokale medier. På trods af, at kommunen lovede at gå i dialog med udlejerne af etageejendommene i 2018, så står skraldespandene der altså endnu.

Lars Bolander, der er Vejle Kommunes afdelingsleder i vejafdelingen, siger til avisen, at kommunen vil følge op, for containerne må ikke stå på fortovet uden en tilladelse fra kommunen. Hvis de ikke fjernes, kan det ende med et påbud til udlejerne, lyder det.

Esbjerg Kommune dropper tilbud om ugentlig affaldstømning i sommermånederne

Sydsjællandsk kommune: Husk at slå knude på poserne

Affaldsstrid: Politikere ville søge dispensation, men affaldsvirksomhed skal nå tidsfrist

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs