CleantechWatch

Affaldsstrid: Politikere ville søge dispensation, men affaldsvirksomhed skal nå tidsfrist

Politikere i Skive Kommune ville undersøge central sortering inden udrulning af ny affaldsbeholder. Men tidsfrister betyder, at den ansvarlige virksomhed for affaldsindsamlingen må gå i gang med ny ordning nu.

Foto: Region Midtjylland/PR

En affaldsstrid er opstået i Skive Kommune, hvor byrådet ønsker at vente med at indføre en ny affaldsordning, mens kommunen er gået igang med at indføre ordningen.

Skive Byråd mener nemlig ikke, at borgere skal til at sortere endnu mere affald, end de allerede gør. Derfor aftalte byrådet i april, at Skive Kommune skulle søge dispensation til at kunne sortere affald på et centralt anlæg, så man i stedet for at sortere hos borgere kan sortere på et centralt anlæg.

Det skriver Skive Folkeblad.

Men kommunen forholder sig til, at den nye affaldsordning skal indkøres indenfor en snarlig tidsfrist, lyder det fra Bente Østergaard (S), der både er medlem af teknik- og miljøudvalget samt bestyrelsesformand i affaldsselskabet Nomi4s.

Det undrer Anders Bøge (SF), medlem af Skive Byråd og Teknik- og Miljøudvalget under byrådet.

”Vi burde i Teknik- og Miljøudvalget have fået en orientering, som byrådet bad om i april, inden Nomi4s begynder at sætte den nye sortering i værk i Skive Kommune,” siger han til mediet.

Jysk kommune godkender planer om at øge affaldsgebyret med 500 kr.

Ny kortlægning: Affaldsordning vil omfatte 3,7 mio. borgere

17.000 nye skraldespande skaber debat i vestfynsk kommune

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs