Regeringen vil give virksomheder mulighed for at indfryse energiregninger

Små og mellemstore virksomheder skal, hvis det står til regeringen, have mulighed for at udskyde og afdrage betalingen af deres energiregninger. Ordningen skal træde i kraft hurtigst muligt, lyder det fra erhvervsminister.
Regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen har onsdag bebudet flere tiltag, der bl.a. skal hjælpe mindre virksomheder, der er presset at høje elregninger
Regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen har onsdag bebudet flere tiltag, der bl.a. skal hjælpe mindre virksomheder, der er presset at høje elregninger

Regeringen vil sende de hårdt pressede små- og mellemstore virksomheder en hjælpende hånd i form af et loft over de stigende energipriser.

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen flankeret af blandt andet finansminister Nicolai Wammen erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Helt konkret foreslår regeringen at lægge et loft - der som udgangspunkt betyder, at virksomhedernes energiregninger bliver i samme størrelse, som de i gennemsnit var sidste år i 2021 - således at den ekstrapris, der lægges oven i energiregningerne, kan indefryses og deles op i mindre bidder, der så kan betales tilbage over de kommende år.

”Det betyder samtidig, at hvis man forbruger mere energi, skal man stadigvæk betale for strømmen. Regningen er der sådan set stadigvæk, men det kan gøre en meget stor forskel for mange danskere og mange små virksomheder at få muligheden for at sprede den her udgift ud over de næste år,” lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup på pressemødet.

”Som udgangspunkt foreslår vi, at prisloftet skal vare et år, og det betyder som sagt, at den del af prisen, der lægger over loftet i løbet af det næste år, kan blive frosset inde i en periode, hvor man så kan betale tilbage over de år, der ligger foran os,” siger ministeren videre.

Når året er gået, vil regeringen igen gøre status på ordningen og udviklingen i energipriserne, lyder det på pressemødet fra regeringen.

Regeringen lægger op til en frivillig model, og ordningen bliver indrettet således, at staten stiller penge til rådighed for energiselskaberne, der så skal fungere som virksomhedernes indgang til ordningen.

Det ligger endnu ikke fast, hvor længe afdragsperioden på de indefrosne energiomkostninger skal vare. Men ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) sigter regeringen mod fem år i forhandlingerne med de øvrige partier.

Forhåbningen i regeringen er, at ordningen kan træde i kraft ”hurtigst muligt.”


(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

EU-Parlamentet støtter mål om 40 procent energieffektivisering

Rockwool søger om tilladelse til brug af propangas på dansk fabrik

Energikrise har sat lommeregneren på overarbejde hos Genan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også