CleantechWatch

Bidens store infrastrukturpakke hænger fortsat i bremsen

Bidens plan mødte før jul uventet modstand fra senatoren i West Virginia, og siden har der været dødvande om aftalen, som flere danske rådgiver og industrigiganter skæver interesseret til.

Foto: EVELYN HOCKSTEIN/REUTERS / X07527

Der er stadig ingen reelle forhandlinger mellem USA's præsident, Joe Biden, og Det Hvide Hus på den ene side og West Virginias demokratiske senator, Joe Manchin, på den anden om at finde en løsning, der kan sikre den store infrastrukturpakke på 2000 mia. dollar en vej gennem Senatet.

Det skriver Bloomberg News.

Bidens plan mødte før jul uventet modstand fra senatoren i West Virginia, og siden har der været dødvande om aftalen, der formentlig kræver opbakning fra alle demokratiske senatorer for at komme gennem Senatet, hvor sæderne er helt lige fordelt mellem Demokraterne og Republikanerne.

I tilfælde af stemmelighed i Senatet er det nemlig USA's vicepræsident, Kamala Harris, der bliver tungen på vægtskålen.

Planen, der går under navnet Build Back Better, bør muligvis også ryge en smule i baggrunden blandt de højeste politiske prioriteter lige nu, lyder det fra Joe Manchin over for nyhedsbureauet.

Han er nemlig stadig meget bekymret for den nuværende skyhøje inflation, den massive spredning af covid-19 lige nu og de geopolitiske spændinger, der fortsat præger verdenskortet, skriver Bloomberg News.

Det er ikke kun amerikanerne, der følger interesseret med i den enorme infrastrukturpakke, der ifølge Grundfos-chef Poul Due Jensen kan kaste dansk eksport i milliardklassen af sig. Som tidligere beskrevet i CleantechWatch ser Grundfos sig allerede om efter ressourcer til at kunne løfte opgaver inden for vand- og energidelen af pakken.

"Vi sover med støvlerne på" for at være klar, som Poul Due Jensen tidligere har beskrevet det.

Også danske rådgivere som Cowi, WSP Danmark og Rambøll ser store perspektiver i den amerikanske investering i infrastruktur, hvor sidstnævnte blandt andet mener at kunne lande opgaver som bæredygtig samfundsrådgiver, idet rådgiveren ser vandområdet, jernbaner samt broer som udvalgte strategiske satsningsområder.

Bidens infrastrukturpakke kan skabe store muligheder for danske rådgivere 

Grundfos ser milliardpotentiale i Bidens vandplan 

Biden tror stadig på stor infrastrukturpakke

USA's regering vil være mere klimavenlig med nyt dekret

Biden underskriver historisk stor infrastrukturpakke 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs