Grundfos ser milliardpotentiale i Bidens vandplan

Den danske regering må også komme på banen, hvis et samarbejde skal blive en realitet, mener Poul Due Jensen, som fortæller, at Grundfos bruger betydelige ressourcer på lobbyarbejde i USA.
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
AF MARKETWIRE

I en infrastrukturplan til samlet 579 mia. dollar har USAs præsident, Joe Biden, afsat 55 mia. dollar til vandinfrastruktur, som skal sørge for rent drikkevand til alle amerikanere.

Det skaber gode muligheder for flere danske virksomheder, herunder Grundfos, udtaler topchef i virksomheden, Poul Due Jensen, til Børsen.

"Vi gearer op på det, og vi skal gribe sådan en mulighed, når Biden og folket kommer ud med sådan et beløb, der skal opgraderes for. Så er vi med på vand- og energisiden. Det betyder, at vi allerede nu er ude at kigge efter ressourcer til at skulle gennemføre det," siger Poul Due Jensen.

Da Biden tiltrådte som præsident i januar, var Grundfos blandt flere store, danske firmaer, som i en helsidesannonce i New York Times opfordrede til i samarbejde at bygge "et grønnere USA". Det skete, efter Joe Biden havde bekendtgjort, at han ville få USA til igen at tilslutte sig klimaaftalen, som blev indgået i Paris i 2015.

Den danske regering må også komme på banen, hvis et samarbejde skal blive en realitet, mener Poul Due Jensen, som fortæller, at Grundfos bruger betydelige ressourcer på lobbyarbejde i USA.

"Vi lægger også pres på regeringen og siger, at den skal bruge sine ressourcer på det. Vi vil gerne bruge mange ressourcer på det, for vi skal have mere fart på," siger topchefen, der selv har en fortid som marketingdirektør for Grundfos’ nordamerikanske aktiviteter, der dengang havde base i Kansas City.

"Signalerne fra USA betyder rigtig meget for os. Vi sover med støvlerne på og er klar til at angribe den opgave, når den kommer. Det skal ske sammen med andre danske virksomheder, men også den danske regering, som har kontakterne ind til, hvor pengene bliver kanaliseret hen."

Uden at sætte konkrete tal på, mener Grundfos-chefen, at der kan være tale om milliardpotentiale for danske virksomheder.

It-virksomhed er ny hovedaktionær i Grundfos-leverandør

Robotkyndige Grundfos anbefaler andre at starte i det små og huske sikkerheden

Grundfos fortsætter jagten på "interessante" vandteknologivirksomheder efter nyopkøb

Grundfos køber vandteknologivirksomhed 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også