Biden underskriver historisk stor infrastrukturpakke

Efter flere måneders tovtrækkeri har Joe Biden omsider sat sin underskrift på en gigantisk infrastrukturpakke. Pakken kan have stor betydning for danske grønne rådgivere.
Der var klapsalver og store smil fra både demokrater og republikanere, da præsident Joe Biden mandag satte sin underskrift på en historisk stor infrastrukturpakke. | Foto: Kenny Holston/Ritzau Scanpix
Der var klapsalver og store smil fra både demokrater og republikanere, da præsident Joe Biden mandag satte sin underskrift på en historisk stor infrastrukturpakke. | Foto: Kenny Holston/Ritzau Scanpix
AF JOSEPHINE BUUR BACH & RITZAU

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har mandag sat sin underskrift på en infrastrukturpakke på 1000 milliarder dollar svarende til knap 6500 milliarder danske kroner.

Med Bidens underskrift er den gigantiske infrastrukturpakke dermed endeligt godkendt.

Pakken blev godkendt i Repræsentanternes Hus fredag med stemmerne 228 mod 206. Den var i forvejen blevet vedtaget af Kongressens andet kammer, Senatet.

Infrastrukturpakken er et af Bidens største politiske projekter og har en historisk størrelse. Pengene skal blandt andet gå til nye veje, broer, dæmninger og bredbånd. Og så har den stort potentiale for danske virksomheder, lød det i sidste uge fra Dansk Industris chef i USA, Louis Funder

Han peger også på, at infrastrukturpakken kan gavne danske virksomheder, herunder rådgivende ingeniører, danske arkitekter og produktionsvirksomheder.

"Danske virksomheder skal rykke på mulighederne og bidrage med løsninger til, hvordan USA får en langt mere moderne og velfungerende infrastruktur end tilfældet er i dag," siger Louis Funder.

Guld for grønne rådgivere

Adm. direktør i Rambøll Ib Enevoldsen har tidligere fortalt til CleantechWatch, at virksomheden har 2.000 medarbejdere i USA, der er drevet af opkøbet af den amerikansk baserede globale konsulentvirksomhed ENVIRON, og senere ​den amerikanske ingeniørvirksomhed, OBG, som vil kunne rådgive i forhold til udrulningen af infrastrukturpakken.

Dertil kommer det, at vandområdet, jernbaner og broer udvalgte strategiske satsningsområder for Rambøll, som virksomheden har stærke kompetencer inden for, lyder det fra Ib Enevoldsen i et interview med CleantechWatch i september.

"Jeg forventer bestemt, at denne store investering i USA's infrastruktur også vil slå ringe til os som virksomhed," sagde han.

Også hos Cowi ser Michael Bindseil, der er Executive Vice President for Cowis internationale forretning, potentiale i pakken – herunder også de grønne projekter.

"Vi ser også et stort potentiale inden for klimasikring i byer og kystbeskyttelse samt energisektoren, særligt inden for offshore vind. Her vil vi have mulighed for at byde ind med nye grønne løsninger, som man ikke kunne drømme om for årtier tilbage," sagde han tidligere til CleantechWatch.

Han understreger, at han også forventer at se betydelige investeringer i offentlige klimavenlige transportsystemer, hvor vi i Cowi har stor erfaring.

DI kalder godkendelse af gigantpakke en kæmpe sejr for Biden

Biden: USA har taget monumentalt skridt med ny kriseplan 

Kongressen godkender Bidens gigantiske infrastrukturpakke 

Efter udskudt afstemning: Ny deadline sat for Bidens store infrastrukturaftale 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også