Dansk Erhverv ønsker sig klimafond til omstilling af flybranchen

Ifølge Dansk Erhverv og Københavns Lufthavne bør der være ekstra fokus på den grønne omstilling af flybranchen, mens aktiviteten er på vej op.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Mens lufthavne og flyselskaber nu langsomt øger aktiviteten, bør der være endnu større fokus på grøn omstilling af flybranchen, og derfor foreslår Dansk Energi og Københavns Lufthavn at oprette en klimafond.

Det skriver Børsen.

Klimafonden skal ifølge forslaget fungere på den måde, at alle flyrejsende i Danmark skal opkræves et gebyr, som herefter kan kanaliseres tilbage til flysektoren til at dække prisforskellen ved at skifte over til grønt brændstof samt understøtte udviklingen af brint og Power-to-X.

"Det kræver politisk rammeværk, for at vi kan sætte sådan et system op, og det vil vi gerne skubbe på nu," siger topchef i Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye, til Børsen.

Transportministeren, Benny Engelbrecht, vil ikke svare på, hvorvidt en klimafond er realistisk eller en god idé, men pointerer over for Børsen, at regeringen løbende vurderer klimapartnerskabets anbefalinger i takt med genåbningen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Havne skal på banen i dansk power-to-x-udvikling: Organisationer vil have halv milliard fra statskassen

Det danske forsvar er først til at indføre grønne fly

Fransk flyselskab flyver fra Paris til Canada delvist på madolie

Aktører i transportbranchen går sammen om brint-værdikæde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også