CleantechWatch

Regeringen trumfer gasrørledning til Danmarks næststørste CO2-udleder igennem

Trods massivt samfundsøkonomisk underskud skal der opføres en 115 kilometer lang gasrørledning til Nordic Sugars fabrik på Lolland. Minister argumenterer med arbejdspladser og grøn omstilling i nævnte rækkefølge.

Foto: Energinet

Energinet skal opføre en ny og 115 kilometer lang gasrørledning. Regeringen har besluttet at indstille til systemoperatøren, at der skal bruges 792 mio. kr. på at få koblet bl.a. Nordic Sugars fabrikker på Falster og Lolland til det danske gasnet fra 2024.

Det på trods af, at gasrørledningen ifølge Energinets beregninger vil have et samfundsøkonomisk underskud flere hundrede millioner. Et underskud der ifølge Energiministeriets gængse regnemetoder vil være på 699 mio. kr. i nutidsværdi. Langt størstedelen af forbindelsen skal finansieres af de øvrige gaskunder over tarifferne, mens Andel har indgået en 15-årig gaskontrakt på 84 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs