CleantechWatch

Energistyrelsen: Elektrificering af Danmarks næststørste CO2-udleder ikke realistisk

Ifølge Energistyrelsen vil elektrificering af Nordic Sugar, der er Danmarks næststørste udleder af CO2, to fabrikker på kort og mellemlangt sigt være markant dyrere end en ny gasledning og forsyning med naturgas.

Dan Jørgensen henviser til en udtalelse fra Energistyrelsen, hvor det konkluderes, at elektrificering af Nordic Sugars to fabrikker ikke er et realistisk alternativ lige nu til en ny gasledning. | Foto: Jens Dresling

For blot få dage siden sagde Klima- og Energiminister Dan Jørgensen i et svar til Enhedslistens Søren Egge Rasmussen, at man ville undersøge alternativer til at anlægge en helt ny gasledning til Lolland og Falster.

Ledningen skal bygges for at forsyne Danmarks næststørste udleder af CO2, Nordic Sugars, to fabrikker i Nakskov og Nykøbing Falster, der har brug for at få erstattet brugen af brændsler som kul og olie, hvis de fortsat skal leve op til EU's regler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job