Professor: Umuligt at nå Paris-aftalen hvis Trump får genvalg

Det ser ikke godt ud for det globale klimamål, hvis Donald Trump får fire år mere i Det Hvide Hus. Sådan lyder det fra en Concito-chef og en amerikansk miljøforsker.
Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fire år mere med Donald Trump som præsident i USA vil skabe så stor tøven i forhold til de internationale klimaambitioner, at Paris-aftalen – som Donald Trump har meldt USA ud af – bliver umulig af indfri.

Det vurderer en amerikansk klima- og miljøprofessor fra Colombia University, Michael Gerrard, over for DR:

"Så vil USA blive ude af Paris-aftalen og ikke deltage i de globale bestræbelser på at bekæmpe klimaforandringer. Og hvis den rigeste udleder ikke deltager, så vil de fattigere lande spørge, hvorfor skal vi så? Derfor er det så vigtigt med amerikansk lederskab," siger han.

Også Jarl Krausing, der er international chef i tænketanken Concito, er på klimaets vegne bekymret for, at Trump får genvalg. Det slår han fast over for DR.

Joe Biden, Donald Trumps demokratiske modkandidat ved præsidentvalget tirsdag, har tidligere udtalt, at han vil få USA med i Paris-aftalen som noget af det første, hvis han vinder valget.

Paris-aftalen går bl.a. ud på, at de globale temperaturer ikke må stige mere end to grader – helst ikke mere end halvanden. Donald Trump gjorde det i 2017 klart, at han ville trække USA ud af den internationale klimaaftale.

USA's præsidentvalg er også et valg om grøn omstilling, selskabsskatter og energisektorens fremtid

Trump tror spørgsmål om grøn energi kan tippe svingstat

Californien vil udfase benzinbiler 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også