Trump tror spørgsmål om grøn energi kan tippe svingstat

Mandag besøgte præsident Donald Trump og Joe Biden svingstaten Pennsylvania for at sikre de sidste stemmer.
Foto: SPENCER PLATT/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: SPENCER PLATT/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
AF RITZAU

Med otte dage tilbage til præsidentvalget i USA kæmper begge præsidentkandidater for at overbevise de sidste vælgere.

Mandag besøgte både Donald Trump og Joe Biden den vigtige svingstat Pennsylvania.

Selv om Biden er foran i meningsmålingerne, forudsiger Trump sejr i delstaten, der en af de afgørende for valgresultatet.

"Vi vinder Pennsylvania, vi vinder det hele," sagde den republikanske præsident til et tætpakket og jublende publikum i byen Allentown.

Den 77-årige demokrat optrådte for en noget mindre publikum i byen Chester. Her sagde Biden, at han "ikke er alt for skråsikker på noget" og "med Guds vilje" ville han vinde Pennsylvania, delstaten, hvor han er født.

"Jeg tror, vi vinder Michigan, jeg tror, vi vinder Wisconsin. Jeg tror, vi vinder Minnesota. Jeg tror, at vi har en chance i Ohio. Jeg tror, vi har en chance i North Carolina. Vi har en chance i Georgia," tilføjede Biden med henvisning til andre svingstater.

Trump sagde, at "et eksistentielt" spørgsmål for Pennsylvania er, hvorvidt Biden vil føre USA væk fra olie og naturgas, som han lagde op til under tv-debatten i sidste uge.

"Han vil have vindmøller, der er fremstillet i Kina og Tyskland. Bidens plan er en økonomisk dødsdom for Pennsylvanias energisektor," sagde Trump.

I Chester forsvarede Biden sig og sagde, at han ikke har planer om at lukke oliefelter.

"Jeg investerer i ren energi," lød det fra ham.

Biden har tidligere sagt, at USA skulle erstatte olie med sol- og vindenergi eller andre former for ikke-forurenende energi.

Han tilføjede, at hans plan for mere klimavenlig økonomi, ville skabe højt betalte job og give amerikanske virksomheder et boost.

Trump fortalte journalister, at han forventer at vinde større i Pennsylvania, end den snævre sejr han vandt i 2016 mod demokraten Hillary Clinton.

Sammen med Michigan og Wisconsin betragtes Pennsylvania som måske de mest afgørende svingstater ved det kommende valg 3. november.

De tre stater stemte fra 1992 til 2012 på Demokraternes kandidat, men i 2016 løb Trump med snævre sejr i alle tre delstater.

Californien vil udfase benzinbiler

Biden langer ud efter Trump på klimaområdet – vil have mere grøn teknologi

Cowi øjner jackpot i USA oven på coronakrise

Trump ruller Obamas vandmiljøplan for USA tilbage 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også