CleantechWatch

Professorer kalder CO2-afgift for næsten umulig

Indførelsen af en CO2-afgift er praktisk talt umuligt med alle forbeholdene i klimaaftalen, lyder det fra to økonomiprofessorer, mens tidligere formand for klimarådet ser mere positivt på det.

Foto: Jens Dresling

I klimaaftalen, der blev indgået natten til tirsdag, er et bærende element for at nå 70-procentsmålet indførelsen af afgift på CO2. Men da en grøn skattereform ifølge aftaleteksten blandt andet skal tage hensyn til erhvervsudvikling og dansk konkurrencekraft, bliver det svært at lave noget, der hjælper klimaet, fortæller to økonomiprofessorer til Berlingske.

"Jeg vil ikke frarøve embedsmændene deres mulighed for at finde en løsning, der tilgodeser alle, men for mig at se bliver det næsten umuligt," siger økonomiprofessor ved Aarhus Universitet Bo Sandemann Rasmussen, der bliver bakket op af økonomiprofessor Torben M. Andersen, der ligeledes kalder det for vanskeligt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs