CleantechWatch

DI roser grøn genopretningsplan fra Klimarådet – bortset fra CO2-afgift

De 14 konkrete genopretningsforslag fra Klimarådet møder ros fra Dansk Industri. Enigheden stopper dog fortsat ved en dansk særafgift på at udlede CO2.

Cementproducenten Aalborg Portland truede for nylig med at flytte produktionen – og dermed CO2-udledningen og klimabelastningen – til andre lande, hvis nationale CO2-særafgifter bliver en realitet. | Foto: Aalborg Portland / PR

Klimarådets nye genopretningspakke får rosende ord med på vejen fra Dansk Industri, der dog fortsat stejler over ønsket om en særafgift på CO2.

"Det er helt rigtigt, at klimakrisen ikke er afblæst. Vi står i den værste økonomiske krise i næsten hundrede år. Men vejen ud af krisen skal gå gennem grønne investeringer. Ellers risikerer vi, at det bliver umuligt at nå de mål, vi har for klimaet," siger Kent Damsgaard, direktør i DI, i en skriftlig kommentar til Klimarådets nye forslag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læk: EU vil fordoble udbredningen af varmepumper på få år

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen mod fossile brændsler fra Rusland, lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge krav til energieffektivisering. Det viser et udkast, som CleantechWatch har set. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs