CleantechWatch

Råd: Øget energirenovering skal være led i økonomisk kickstart

Ifølge Klimarådet skal grøn omstilling tænkes ind i billedet, når økonomien skal genoprettes efter corona. Rådet peger på 14 grønne genopretningstiltag.

Foto: PR / Rockwool International A/S

Når den danske økonomi skal tilbage på benene efter coronakrisen, er der også behov for at tænke grøn omstilling ind i billedet.

Det kan eksempelvis være øget tilgængelighed til opladning af elbiler eller øget fokus på energirenovering.

Sådan lyder det fra regeringens uafhængige rådgivere i Klimarådet i et notat. Her kommer rådet med forslag til, hvordan grøn omstilling kan fungere i en genopretningstid.

Blandt forslagene er en genopretningspakke, der prioriterer grønne tiltag, der også kan stimulere udbud og efterspørgsel efter klimavenlige varer.

Foruden øget fokus på energirenovering og udbygning af ladeinfrastruktur til elbiler nævner Klimarådet også lavere afgift på elvarme.

Derudover bliver der foreslået annoncering af en fremtidig højere afgift på udledning af drivhusgasser, så virksomhederne allerede nu prioriterer grønne investeringer.

Sidste år blev de politiske partier enige om at reducere udledningerne af drivhusgasser med 70 procent i 2030 i forhold til 1990.

Senest i 2050 skal der opnås klimaneutralitet.

Grøn renoveringsbranche glæder sig over "tiltrængt" regeringsudspil

Klimarådet: Erhvervslivets klimaanbefalinger skuffer 

DI åben for dialog om regningen for 70 procent-mål 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs