CleantechWatch

Kvalitetskrav gør det svært at genbruge byggematerialer

Dansk cleantech-firma har været nødt til at udvikle sin egen certificeringsproces for at sælge gamle mursten videre til genbrug, forklarer direktør til EjendomsWatch. Bygherrer oplever, at kravene til dokumentation af byggematerialers egenskaber gør, at man ikke kan genbruge så meget, som man gerne vil.

"Hvis jeg står med noget jern, som har været brugt i en anden bygning, kan jeg ikke bruge det til konstruktionen igen," siger Olav de Linde. | Foto: Morten Lau-Nielsen

Det er ikke ligetil at genbruge gamle byggematerialer. Det har det sydfynske cleantech-firma Gamle Mursten ApS mærket. Firmaet renser og videresælger brugte mursten til både erhverv og private aktører, som kan genbruge det i nybyggeri. Krav til kvalitetskontrol har betydet, at virksomheden har været nødt til at udvikle sin egen certificeringsproces, fordi der ikke findes harmoniserede standarder, når det kommer til genbrugsmateriale.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs