CleantechWatch

Kvalitetskrav gør det svært at genbruge byggematerialer

Dansk cleantech-firma har været nødt til at udvikle sin egen certificeringsproces for at sælge gamle mursten videre til genbrug, forklarer direktør til EjendomsWatch. Bygherrer oplever, at kravene til dokumentation af byggematerialers egenskaber gør, at man ikke kan genbruge så meget, som man gerne vil.

"Hvis jeg står med noget jern, som har været brugt i en anden bygning, kan jeg ikke bruge det til konstruktionen igen," siger Olav de Linde. | Foto: Morten Lau-Nielsen

Det er ikke ligetil at genbruge gamle byggematerialer. Det har det sydfynske cleantech-firma Gamle Mursten ApS mærket. Firmaet renser og videresælger brugte mursten til både erhverv og private aktører, som kan genbruge det i nybyggeri. Krav til kvalitetskontrol har betydet, at virksomheden har været nødt til at udvikle sin egen certificeringsproces, fordi der ikke findes harmoniserede standarder, når det kommer til genbrugsmateriale.

"Vi har brugt cirka tre millioner kroner på at bygge dette system, som omfatter eget laboratorium til test og en certificeringsmanual. Det kræver temmelig meget at opnå den kvalitetssikring, som kræves, og faktisk er vi de eneste i Europa, der har opnået denne form for certificering," siger direktøren for Gamle Mursten, Claus Juul Nielsen, til EjendomsWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs