CleantechWatch

Byggematador giver igen gratis materialer væk

Ejendomsselskabet Olav de Linde deler lørdag ud af brugte bygningsmaterialer, som folk inviteres til at afhente fra byggeplads helt gratis.

Olav de Linde | Foto: Morten Lau-Nielsen

'Afhent brugte bygningsmaterialer ganske gratis.'

Så kort og præcis lyder opfordringen fra Ejendomsselskabet Olav de Linde i Aarhus. Firmaet gentager succesen fra sidste år, hvor man ligeledes gav byggematerialer væk, da den gamle produktionsskole på Katrinebjerg skulle nedbrydes.

Helt konkret inviteres alle interesserede til at nedtage og hjemtage bygningsmaterialer til eget brug fra byggepladsen på Ceres Allé 11.

Initiativet er primært sat i søen for at understøtte genbrug af gode og brugbare materialer.

"Det er ikke noget, som jeg sparer penge på at gøre. Det havde været meget lettere at smide det hele ud selv, men vi kan godt lide genbrug, og folk får øjnene op for det, når tingene er gratis," siger ejer af selskabet, Olav de Linde, til TV2 Østjylland.

Ifølge ham er der en hel masse at komme efter på byggepladsen, hvor uddelingen foregår.

"Der er blandt andet vinduer og døre, el-kontakter, håndvaske med armaturer, toiletter, loftplader, fodlister og isolering," siger han.

Man skal selv medbringe det værktøj, der skal bruges for at få materialerne med hjem, og brugen af dem er på eget ansvar.

Ejendomsselskabet påpeger samtidig, at kravene til arbejdsmiljø og sikkerhed skal overholdes af de besøgende.

Da Olav de Linde senest stod bag et lignende arrangement var han overrasket over folks opfindsomhed.

"Det er op til folks fantasi, hvad de kan bruge tingene til. Der var især mange, som tog ting med hjem, der skulle bruges til udsmykninger, og selv urinaler blev taget," fortæller Olav de Linde.

Ud fra tidligere erfaringer tyder meget på, at arrangementet bliver et tilløbsstykke.

Sidste år ved den gamle produktionsskole styrede ejendomsselskabets ingeniør og projektleder Henrik Høholt Jensen løjerne.

"Sidst var der rigtig god interesse for at afhente forskellige materialer fra bygningerne. Faktisk holdt flere i kø, inden vi åbnede til pladsen. Vores indtryk var, at mange borgere er interesseret i at genbruge bygningsmaterialer til forskellige formål, så det var en sjov dag med mange kreative idéer," fortæller Henrik Høholt Jensen, som igen vil være til stede på pladsen på lørdag.

Der er adgang til pladsen mellem kl. 10-14, hvor der vil være repræsentanter fra ejendomsselskabet.

Saint-Gobain vil genanvende glas fra brugte vinduer 

Byggematerialebranchen vokser – men økonomisk opbremsning trænger sig på 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs