Saint-Gobain vil genanvende glas fra brugte vinduer

Den franske byggematerialekoncern Saint-Gobain har indgået en aftale med fem affaldsvirksomheder om at indsamle brugte vinduer. Saint-Gobain vil genanvende glasset i nye materialer.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Byggematerialekoncernen Saint-Gobain har skrevet kontrakt med fem franske virksomheder med speciale i affaldsindsamling, der skal indsamle og håndtere brugte vinduer for koncernen. Vinduesglasset vil Saint-Gobain bruge i nye råmaterialer. Det skriver virksomheden på sin hjemmeside.

De fem virksomheder indsamler vinduerne og sorterer og forbehandler derefter glasset.

"Denne indsamlingsproces er et ekstremt ømtåleligt skridt, da det kun tager én fejl – et stykke glas, der falder ned på jorden eller kommer i kontakt med et andet materiale – for at forringe kvaliteten af glasaffaldet, hvilket resulterer i, at det ikke længere kan bruges til fremstilling af nyt glas," skriver Saint-Gobain.

Efter forbehandlingen transporteres glasaffaldet til Saint-Gobains fabrikker og ind i virksomhedens glasovne.

Saint-Gobain har forpligtet sig til at fremme cirkulær økonomi og mindske sin miljøbelastning. Ifølge virksomheden sparer man 300 kg CO2, når man genavender et ton glas. I dag inkluderer Saint-Gobain 30 pct. genanvendt glas i sin produktion. Målet er 50 pct. inden 2025.

Stærkt nordeuropæisk marked giver vækst hos byggematerialekoncern

Ny direktør i Nordic Waste vil opskalere jordforretningen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også