CleantechWatch

Byggematerialebranchen vokser – men økonomisk opbremsning trænger sig på

Intens priskonkurrence og mere fokus på effektivisering og produktionslinjer har gjort byggematerialebranchen bedre til at tjene penge over de sidste par år. Men nu banker Brexit, handelskrig og en økonomisk afmatning på døren.

Foto: PR / Rockwool International A/S

Det går godt i byggematerialebranchen, viser en regnskabsanalyse, som erhvervsdatabasen BIQ har udarbejdet for Finans.

Analysen viser, at branchens 48 største virksomheder har øget omsætningen til 128 mia. kr. mod 120 mia. kr. sidste år. Årets resultat er dog faldet en smule fra 7 mia. til 6,8 mia. kr.

En del af forklaringen på branchens succes skal findes hos den intense konkurrence, der er på især priserne i branchen, fortæller Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre, til Finans. Men generelt er både forhandlere og producenter også blevet bedre til at tjene penge og har mere fokus på effektivisering og produktionslinjer, fortæller han.

Men usikkerheden er nu begyndt at trænge sig på for branchen, der forbereder sig på en mulig opbremsning forårsaget af bl.a. handelskrig og Brexit, skriver Finans.

Brancheanalyse: Her er opgørelsen over byggematerialebranchen i 2019

Ankenævn skal igen se på patentsag med Rockwool og konkurrent 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs