CleantechWatch

Dansk Erhverv vil have åben dør-ordning for PTX-havvind

PTX-udspillet er en god start og et godt forhandlingsoplæg, konstaterer interesseorganisationen, der især fremhæver CO2-reduktionen uden for landets grænser og erkendelsen af behov for mere strøm.

Foto: PRDanskErhverv

Onsdag aften annoncerede regeringen sit udspil til den længe ventede Power-to-X-strategi. Som EnergiWatch tidligere på dagen kunne afsløre, indeholder den en ambition om, at der i 2030 skal være 4-6 GW elektrolysekapacitet. En ambition, der ikke blot skal bidrage til opfyldelsen af det danske klimamål, men som et andet af planens fire pejlemærker også gøre Danmark klar til eksport af PTX-produkter og -teknologi.

Da hverken international skibs- eller flytrafik tæller med i den danske CO2-opgørelser, er det da i første omgang også mere i det enorme, globale mørketal for udledninger, PTX-projekter kan gøre gavn. I alle tilfælde noget, der vækker glæde hos interesseorganisationen Dansk Erhverv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs