CleantechWatch

PtX-anlæg i Esbjerg får første tommel op

Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune har tirsdag besluttet at sætte gang i udarbejdelsen af plangrundlaget til H2 Energys PtX-anlæg i Esbjerg.

Foto: PR Business Esbjerg

Med en deadline i 2024 skal der sættes gang i forarbejdet til det 1 GW store PtX-anlæg, det schweiziske energiselskab H2 Energy Europe vil etablere i Esbjerg. Tirsdag er der således besluttet at sætte gang i udarbejdelsen af plangrundlaget. Det skriver Jydske Vestkysten.

"Med Esbjergs ambitioner om at være den bæredygtige Energimetropol er det jo meget interessant, at flere virksomheder ser vores område som optimal i forhold til at etablere Power-to-X faciliteter. Det styrker kommunen, at vi er med helt i front af den grønne omstilling. Nu begynder processen med lokalplanen, og her vil der selvfølgelig også være en høringsperiode. I den forbindelse planlægger vi et borgermøde, da vi ved, at der er mange borgere, som er interesserede i at høre mere om denne type virksomhed," siger formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini (S), til Jydske Vestkysten.

H2 Energy har købt en grund på 11 hektar i Veldbæk ved Esbjerg, hvor det er planen, at der efter en investering på et "stort milliardbeløb" skal stå et splinternyt PtX-anlæg klar i 2024. Anlægget skal producere ca. 90.000 ton brint, når det er fuldt udbygget.

Virksomheden anslår, at etableringen af brintøkosystemet og hele forsyningskæden vil skabe mellem 200-300 nye, permanente arbejdspladser.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Rambøll er med i 20 PtX-projekter – uden politisk opbakning risikerer de alle at gå i stå 

Industri råber atter på hurtigere PTX-strategi 

Alle jubler over Power-to-X: Forstå problemet og potentialet i to grafer

CIP forventer konkurrencedygtig grøn ammoniak om fem år med PtX-projekt

Minister tror på PtX-anlæg som frontløber 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs