CleantechWatch

Alle jubler over Power-to-X: Forstå problemet og potentialet i to grafer

Udmeldinger om en ny dansk fabrik og verdens første grønne containerskib gør Power-to-X til en brandvarm klimateknologi.

Foto: Trefor Elnet

Topchefer, investorer og politikere går rundt og jubler over potentialet i det grønne brændstof Power-to-X (PtX). Og begejstringen er bestemt ikke blevet mindre, efter Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) mandag aften præsenterede planerne om at bygge en fabrik til 7,5 mia. kr. ved Esbjerg, som skal forvandle vindenergi til gødning og PtX.

Politikerne jubler, fordi PtX er en vigtig nøgle til at få nulstillet CO-udledningen fra den tunge del af transportsektoren. Selskaber som Mærsk og DSV jubler, fordi der her er en teknologi, som tilsyneladende kan løse deres ellers pænt uoverskuelige klimaudfordring. Og andre dele af erhvervslivet jubler over det enorme eksportpotentiel, der er i at blive verdensmestre i PtX, som forventes at blive en nøgleteknologi overalt i verden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs