CleantechWatch

Rambøll-undersøgelse: Branchen ser behov for 10 GW grøn strøm til PTX-succes

Subsidier på den korte bane, massiv udbygning af vedvarende på den lidt længere samt indførelse af CO2-afgift er forudsætninger for at få Power-to-X til at spille betydelig rolle for dansk klimamål, viser undersøgelse blandt brancheaktører.

Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems

Regeringen skulle efter sigende være lige på trapperne med sin længe ventede PTX-strategi. Men på falderebet sender Rambøll en række anbefalinger med ind i det politiske kammer i form af en undersøgelse blandt en række aktører i Power-to-X'ens værdikæde. Med den simple hovedkonklusion; Lav de rigtige rammevilkår – og sæt frem for alt langt mere vedvarende energi i søen.

"Der er to-tre store ting, der bliver nødt til at falde på plads, hvis PTX skal bidrage betydeligt til Danmarks klimamål i 2030. Der skal være nogle til at bruge slutprodukterne, og vi skal have produceret grøn strøm i stor skala. Før det sker, er der ingen businesscase," konstaterer direktør for Rambølls Power-division, Mogens Skov.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs