Skandaleramt cleantech-selskab udsteder nye aktier efter børseksklusion

Blot en måned efter, at Green Impact Ventures blev smidt af First North, vil cleantech-virksomheden tilbage på børsen. Aktionær kalder det en "mærkelig" meddelelse.
Adm. direktør i Green Impact Ventures, Toke Reedtz, (th.) fejrer børsentréen i maj 2019. | Foto: Waturu / PR/scanpix
Adm. direktør i Green Impact Ventures, Toke Reedtz, (th.) fejrer børsentréen i maj 2019. | Foto: Waturu / PR/scanpix

Eksisterende investorer har nu mulighed for at købe flere aktier i skandaleramte Green Impact Ventures forud for en børsnotering.

Det fremgår af en meddelelse på virksomhedens hjemmeside under overskriften "New Share Issues - New Listing (IPO)".

"Aktiemissionen vil gøre det muligt at notere selskabet og opfylde strategien om at kommercialisere datterselskaberne Waturu, Wutgen Medical og Aquaturu sammen med stærke internationale partnere," skriver cleantech-virksomheden i sin meddelelse.

Green Impact Ventures, der for præcist en måned siden blev smidt af Nasdaqs vækstbørs First North grundet 11 overtrædelser, skriver dog ikke, hvor den ønsker at gå på børsen, ej heller hvor mange aktier udstedes.

Og det undrer investor Karl Christian Hansen, der sidder inde med 32.000 aktier i selskabet.

"Det er en sørgelig historie. Jeg synes det er meget mærkeligt, at Toke (adm. direktør Toke Reedtz, red.) kan lave sådan en meddelelse, hvor han bare inviterer de hidtidige investorer og aktionærer uden nærmere forklaring. Han burde også forklare, hvordan og på hvilken børs han har tænkt sig, ellers får han jo slet ingen til at investere mere ," siger han til CleantechWatch og peger på, at han ikke selv har modtaget en besked fra selskabet.

Karl Christian Hansen kan af den grund ikke forestille sig, at der er nogle investorer, der vil "hoppe på aktiebuddet". Selv er han i hvert fald ganske tydelig, da CleantechWatch spørger ind til, om han vil investere mere i selskabet.

"Nej, nej, nej. Det er simpelthen for langt ude. Jeg må nok sige, at jeg var lidt imponeret for halvandet år siden, da jeg opdagede selskabet – der var gode ideer i det. Men altså, det er blevet mere og mere luftigt, og der kom ikke rigtig nogen forklaringer på noget som helst," siger den 76-årige pensionist.

Desuden er Karl Christian Hansen i kontakt med Finanstilsynet, der undersøger, om det er muligt at klage over børsforløbet.

Finanstilsynet har da også inviteret ham til København for blandt andet at tale om nogle private forhold, hvor han håber, at de ligeledes får vendt klagemuligheder over Green Impact Ventures, fortæller han.

Ifølge Karl Christian Hansen skulle mødet finde sted i oktober, men Finanstilsynet har udskudt det grundet travlhed.

CleantechWatch har tidligere søgt aktindsigt hos Finanstilsynet om en mulig undersøgelse af Green Impact Ventures, men har i oktober fået afvist anmodningen med henvisning til "skærpet tavshedspligt".

Investeringer for 8 mio. kr.

I sin sidste selskabsmeddelese inden børseksklusionen proklamerede Green Impact Ventures, at den ville søge investeringer på sammenlagt 8 mio. kr., der skal som "minimum sikre, at selskabet har arbejdskapital til 12 måneder".

Det ville "umiddelbart" være det eneste krav, som virksomheden manglede for at kunne "få aktierne optage til handel på et andet børsmarked", skrev cleantech-virksomeden videre.

Aktieudbuddet står til at slutte 4. november.

CleantechWatch har ad flere omgange forsøgt at få fat i adm. direktør Toke Reedtz for at tale om virksomhedens fremtidsudsigter, men han er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

Halvt års granskning

Cleantech-virksomheden blev midlertidigt suspenderet fra al handel i december i sidste år. I den forbindelse granskede Nasdaqs disciplinærkomité i knap et halvt år Green Impact Ventures, tidligere Waturu Holding, for at have overtrådt fondsbørsens regler.

Det midlertidige blev dog erstattet med en permanent suspension, da komitéen i august konkluderede, at Green Impact Ventures havde forbrudt sig mod 11 forhold siden sin børsentré i maj 2019.

Det resulterede i en børseksklusion 17. september i år. Det tidligere Waturu Holding nåede både true med at sende en klage til Finanstilsynet over beslutningen og at stævne Nasdaq med krav om erstatning samt få uger senere at trække disse udmelding tilbage.

Det skete med henvisning til, at en klage vil "fastholde selskabet i en uholdbar situation" med økonomiske omkostninger til følge, lød det i en meddelelse få dage før den permanente suspension.

I forbindelse med børseksklusionen droppede Green Impact Ventures sine millionforventninger til årene 2021-2023. Derudover udskød virksomheden sin halvårsrapport, der i skrivende stund endnu ikke er blevet offentliggjort.

Siden har både Dansk Aktionærforening samt flere aktionærer i Green Impact Ventures harceleret mod Nasdaq for overhovedet at have lukket cleantech-virksomheden ind på børsfolden.

Fondsbørsen har ikke undersøgt casen godt nok og dermed forsømt investorbeskyttelse, lød kritikken blandt andet.

Fra lovende cleantech-virksomhed til børsekskluderet: Tidligere Waturu truer med retssag

Yderligere Waturu-selskaber granskes af fondsbørs efter revisorexit

Waturu vil børsnotere et joint venture i Pakistan

Børssuspenderet vandteknikvirksomhed skifter navn 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også