Re-Match-direktør glæder sig over vækst i kerneforretningen forud for ekspansion

Der er skruet op for produktionen på kunstbane-genanvenderens anlæg i Herning, og det lover godt for de kommende sats i Europa og USA, mener adm. direktør. En finansieringsmodel for ekspansionen vil "snart" blive meldt ud, forsikrer han.
Foto: Re-Match / PR
Foto: Re-Match / PR

Danske Re-Match, der er specialiseret i genanvendelse af udtjente kunstgræsbaner, har skruet op for produktionen på sin fabrik Herning i årets første seks måneder, og det bonner ud på omsætningen forud for den kommende etableringen af anlæg i Holland og Frankrig og USA.

I alt 54 hele kunststofbaner har selskabet kørt gennem det midtjyske maskineri i halvårets løb mod 34 i perioden sidste år, og det lover godt for den planlagte eksansion, mener adm. direktør Nikolaj Magne Larsen.

"Jeg troede personligt ikke, vi ville komme over niveauet fra Q4 sidste år. Det giver os en god ro i maven i forhold til at nå de langsigtede mål, vi har sat os," siger han til CleantechWatch.

Selskabets salg  er konkret vokset fra 10,5 mio. kr. til 13 mio. kr. i perioden.

Heraf er de såkaldte front end-indtægter fra modtagelse af de gamle baner, vokset med 79 pct. til 6,9 mio. kr., mens back end-indtægerne, der stammer fra salget af de genanvendte materialer, er steget fra 1,4 mio. kr. til 2,5 mio. for halvåret

Omvendt er indtjeningen fra oprulning og transport af banerne faldet med knap en tredjedel, blandt andet som følge af, at et stigende antal kunder står for oprulningen selv, samt et fald i antallet af længere transportydelser.

"Det vigtige er, at der er fremgang på front- og back end, som er kerneforretningen," pointerer Nikolaj Magne Larsen.

Underskuddet for halvåret efter skat er vokset til 30,2 mio. kr. mod et minus på 24,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Vi regner med at nå sorte tal i 2024," siger Nikolaj Magne Larsen. Samme år har Re-Match en målsætning om at ramme en omsætning på 50 mio. euro.

24 anlæg i 2030

Re-Match har efter eget udsagn fundet et regulært hul i markedet ved at give nyt liv til udslidte kunstgræsmaterialer, der ellers er dømt til et liv på deponi eller afbrænding.

Selskabet adskiller gummigranulat, sand og mikroplast via en mekanisk separation uden brug af kemikalier eller vand. Teknologien er patenteret i sammenlagt 40 lande, og Re-Match har tidligere meldt ud, at man forventer at være klar markedsleder de næste 15 år.

Målet er på sigt at erstatte originalproduktionen med genanvendte kunstgræsbaner. Og går alt efter direktørens planer, vil Re-Match snart have produktion kørende mange steder uden for den jyske hede.

I løbet af andet kvartal af 2020 opgraderede Re-Match sit anlæg i Herning, så det ifølge direktøren når op på de samme standarder som de fem anlæg, man i øjeblikket er ved eller er på vej til at etablere i udlandet med en samlet investeringsomkostning på 250 mio. kr.

"Derfor er det vigtigt, at fabrikken i Herning viser sig at kunne nå den volumen, den skal. Det er den, der kommer til at definere, hvordan de andre kommer til at fungere" siger direktøren.

Re-Match er i øjeblikket i færd med at få bygget et anlæg i Holland, der ventes klar i 2022. Volmuenmæssigt bliver den næsten dobbelt så stort som Herning-anlægget og kommer i gennemsnit til at skyde knap 1.150 ton genanvendte materialer ud om ugen.

Samtidig er man ved at slå sig ned i Frankrig som del af et joint venture. Og fra 2025 håber virksomheden rejse tre nye farbrikker om året som led i det samlede mål på 24 anlæg i primært Europa og Nordamerika inden 2030.

"Vi bestiller maskinerne til Holland i efteråret og har en målsætning om at bestille maskiner til den amerikanske fabrik ca et halv år efter. Vi er forud for tidsplanen i USA, og vi oplever ingen problemer med miljø- og byggetilladelser derovre indtil videre," siger Nikolaj Magne Larsen.

Hvornår forventer I at have produktion kørende i USA?

"Hvis alt går vel, så er målsætning at vi er klar slut 2022 eller først i 2023," siger direktøren.

Finansieringen til den store ekspansion er på plads ifølge direktøren, der dog for nuværende ikke kan melde yderligere ud.

"Men vi er meget trygge, og vil snart kunne melde ud, hvordan det skal finansieres," lyder det fra Nikolaj Magne Larsen.

Nyt liv til udslidte fodboldbaner: Re-Match udvider i USA og Europa 

Vækstfonden rejser ny milliardfond til opkøb i 250 virksomheder 

Herning-firma genanvender kunstgræs fra foldboldbaner: Bygger fabrikker i Holland og Frankrig 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også