CleantechWatch

Dansk teknologivirksomhed skal levere udstyr til rumbaserede solcellepaneler

FOM Technologies skal levere udstyr til et projekt på University of Toledo, der vil sende solcellepaneler ud i rummet. Direktørens begejstring er dog i første omgang mere jordnær.

Foto: FOM Technologies/PR

Mange virksomheder ynder at fortælle om den rejse, de er på. Den slags klassiske corporate rejsebeskrivelser kan FOM Technologies da også være med på. Fra ambitionen om at udvikle en ny metode til at påførelse af ultratynd belægning på bl.a. solceller, da virksomheden i 2012 blev spundet ud af Risø/DTU, til lancering af maskiner til såkaldt Slot Die-coating og videre til sidste års børsnotering og nylig etablering af datterselskab i USA.

Imidlertid kan FOM Technologies også bryste sig af at være på en konkret og ganske eksotisk rejse. Den danske virksomhed skal nemlig levere udstyr til forskning og udvikling af rumbaserede solcellepaneler der kan høste solenergi i rummet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs