CleantechWatch

Haldor Topsøe bygger verdens første grønne ammoniakfabrik

Haldor Topsøe er gået sammen med Skovgaard Invest og Vestas om at opføre et PtX-anlæg, der skal producere 5.000 ton grøn ammoniak allerede i 2022. Anlægget skal være det første af flere i Vestjylland.

Foto: PR/Haldor Topsøe

Rammeaftaler er typisk noget, der har lidt lange udsigter. Det gælder ikke mindst, når der tales om fremtidsteknologier som f.eks. det allestedsnærværende Power-to-X.

Men for Haldor Topsøe, Skovgaard Invest og Vestas er aftrækket imidlertid ganske kort i et nyt samarbejde, hvor der skal bygges et grønt ammoniakanlæg nær Ramme i Lemvig Kommune. Det vestjyske anlæg med en forventet produktion på 5.000 ton årligt kan således stå klar allerede i 2022 og dermed blive verdens første af sin slags.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs