CleantechWatch

Danfoss skal levere udstyr til ny flåde af robotskibe

Danfoss Editron skal levere udstyr til en flåde på 11 autonome skibe, der skal bistå offshorearbejde. Skibene skal styres via en satellit og udleder ifølge selskabet 90 pct. mindre CO2.

Flåden af robotskibene fra Armada skal servicere undersøgelser offshore på op mod seks kilometers dybde. | Foto: Presse / Armada

Danfoss Editron har fået en særlig ordre med leveringen af udstyr til en robotflåde, der skal servicere undervandsundersøgelser på op mod seks kilometers dybde.

Danfoss Editron har specialiseret sig i hybrid- og elektriske systemer til bl.a. marinemarkedet og skal med den nye ordre levere et hybridsystem på fremdriften for skibene, samt et system til kraftværk og styring af energiforbruget for flåden, oplyser selskabet. Det sker i et samarbejde med værftet GMC.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job