CleantechWatch

Danske virksomheders lyst til grøn udvikling er uhørt høj

Interessen for støtte gennem EUDP har aldrig været højere med ansøgninger om næsten en milliard kroner i den seneste runde, hvor der tildeles en fjerdedel af beløbet.

CCS-projektet på Amager Ressourcecenter var blandt de største topscorere i sidste tildeling af EUDP-støtte. | Foto: Ivan Boll

Coronapandemien har tilsyneladende ikke fjernet lysten til grønne investeringer. Det offentlige Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har i den netop afsluttede ansøgningsrunde modtaget støtteansøgninger for 980 mio. kr. Sammenlagt med de 897 mio. kr. i forårets runde er det en stigning på 60 pct. i forhold til sidste år.

"EUDP blev etableret i 2007, og den seneste runde af ansøgninger topper alt, hvad vi tidligere har set, når det gælder ansøgte midler. Det er glædeligt at se, at interessen for grøn innovation er så stor," siger bestyrelsesformand i EUDP, Anne Grete Holmsgaard.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs