CleantechWatch

EUDP-millioner går til undervandsrengøring

Udviklingen af en undervandsrobot, der kan rengøre havmøller og olieplatforme, har fået 15,4 mio. kr. i støtte fra EUDP.

Foto: PR Aalborg Universitet Esbjerg

Flere og flere danske hjem har fået sig nyt et familiemedlem, der ovenikøbet hjælper til med husholdningen. Nu ser det ud til, at det samme kan gøre sig gældende for offshore-selskabet.

I hvert fald arbejder Aalborg Universitet, SubC Partner, Siemens Gamesa Renewable Energy, Total E&P Danmark, Sihm Højtryk Mati2ilt og Energy Cluster Denmark på at udvikle en robot, der hjælpe til med rengøringen under vand.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs