CleantechWatch

DI håber på risikofyldte investeringer fra grønne fondsmilliarder

Med de ekstra milliarder håber Dansk Industri, at især EKF bliver mere aktive i de mere risikobetonede lande, hvor behovet for investeringer i den grønne omstilling er allerstørst.

"Vi håber,  at EKF bliver mere aktive i de mere risikobetonede land, hvor det er ekstra svært at få finansieringen på plads, men hvor der er stort behov for at komme i gang med den grønne omstilling," siger underdirektør i Dansk Industri, Peter Thagesen. Foto: Stine Bidstrup/ERH

I dag gik den grønne fremtidsfond fra at være en linje i Finansloven sidste år til at blive til virkelighed, da Nicolai Wammen præsenterede Grøn Fremtidsfond med en dertilhørende pengepose på 25 mia. kr.

Det vækker glæde i Dansk Industri, der understreger, at timingen ikke kunne være meget bedre.

"Vi kan kun indfri vores høje ambitioner for klimaet, hvis vi investerer målrettet i den grønne omstilling. Så det er positivt og nødvendigt, at regeringen og forligspartierne etablerer en fremtidsfond, som støtter grønne projekter," siger Peter Thagesen, der er underdirektør i DI, i en pressemeddelelse:

"Vi er stærke inden for grøn teknologi, og det er noget af det, vi skal leve af i fremtiden. Den Grønne Fremtidsfond er vedtaget i forbindelse med finansloven sidste år. Men coronakrisen gør det endnu vigtigere, at vi satser og investerer," siger Peter Thagesen.

Dansk Erhverv: Grøn Fremtidsfond løser ikke grundlæggende problemer for grønne iværksættere

Flere risikobetonede investeringer

Af de 25 mia. kr. kommer størstedelen til at gå til Eksportkreditfonden, EKF, mens Vækstfonden får 4 mia. kr., Danmarks Grønne Investeringsfond (DGIF) får 6 mia. og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) får 1 mia. kr.

De penge falder på et tørt sted i en coronatid, hvor pandemien har lagt en dæmper på eksporten.

"Fonden vil bidrage til, at vi kan eksportere endnu flere grønne løsninger til udlandet. Det vil være en fordel for klimaet, men det vil også styrke eksporten og føre til flere arbejdspladser herhjemme," siger Peter Thagesen, der håber, at fremtidsfondens mastodont, EKF, med de øgede midler får appetit på mere risikobetonede investeringer:

"Vi håber, at EKF bliver mere aktive i de mere risikobetonede land, hvor det er ekstra svært at få finansieringen på plads, men hvor der er stort behov for at komme i gang med den grønne omstilling," siger Peter Thagesen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Regeringens milliardfond får kold skulder af grøn branche

Regeringen: Grøn Fremtidsfond kan understøtte 27.000 grønne job

Regeringen: Grøn Fremtidsfond kan understøtte 27.000 grønne job

Relaterede

CleantechWatch trial banner 21 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere