Jysk investeringsselskab lander tredje opkøb i biogasanlæg på en måned

DBC Invest har købt en mindre aktiedel i selskabet bag Sønderjysk Biogas. Anlægget er under en større udvidelse.
Foto: DBC Invest / PR
Foto: DBC Invest / PR

Ambtionen er investering i 10-15 biogasanlæg inden for to år for DBC Invest, der er ejet af Jysk Energi, Vestjyllands Andel og Langfristet Erhvervsfinansiering.

Og det er gang i aktiviteterne i selskabet, der har en portefølge på 215 mio. kr. i etablering. For på en måned har selskabet landet tre investeringer i biogasanlæg.

Foruden de første investeringer i Nord- og Midjylland har DBC Invest senest købt en mindre aktieandel i investeringsfonden Sønderjysk Biogas Invest, som ejer 50 pct. af Sønderjysk Biogas.

Sønderjysk Biogas er i øjeblikket i gang med en større udvidelse af anlægget. Dette forventes på årsbasis at kunne behandle ca. 1.000.000 ton biomasse og producere ca. 42 mio. kubikmeter opgraderet biogas, ligesom det vurderes, at anlægget på sigt vil kunne reducere den danske klimabelastning med ca. 150.000 ton CO2.

Det skriver DBC Invest i en pressemeddelelse.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre pris eller ejerandel på opkøbet i Sønderjysk Biogas Invest

Ifølge Rune Ledgaard Sørensen, direktør i DBC Invest, har parterne været i dialog med Sønderjysk Biogas Invest i et stykke tid:

"Vi ser gode udviklingsmuligheder i anlægget og ønsker et endnu tættere partnerskab med anlægget fremadrettet," siger Rune Ledgaard i meddelsen.

De sønderjyske aktører glæder sig over at få nye partere ind, der henvender sig til et bredt segment.

"Ejerne af DBC Invest er stærkt forankret i andelsbevægelsen, hvilket taler direkte ind i vores DNA.  I Sønderjysk Biogas ønsker vi et så stort lokalt engagement som overhovedet muligt på ejerskabssiden, og vi opererer ud fra princippet "danske penge i danske lommer". Dette stemmer godt overens med den generelle filosofi i Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest. Vi er åbne over for at udvide samarbejdet med DBC Invest, hvis der skulle blive mulighed for det, " siger Erling Christensen, bestyrelsesformand i Sønderjysk Biogas Invest i meddelelsen.

Fra Vestjyllands Andel lyder det, at DBC Invest skal være med til at udvikle anlægget, så potentialet bliver fuldt udnyttet:

"Samtidig er investeringen i Sønderjysk Biogas Invest i naturlig forlængelse af Vestjyllands Andels stigende engagement i det syd- og sønderjyske område, ligesom det falder godt i tråd med vores generelle bæredygtighedsstrategi," fortæller Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel, i meddelelsen.

Økonomidirektør i Jysk Energi, Niels Brøndsted, mener, at aftalen med Sønderjysk Bioga Invest bekræfter forretningsmodellen for DBC Invest.

"Udover de tre foreløbige investeringer er vi i tæt dialog med flere øvrige anlæg, som vi håber at etablere samarbejde med på sigt. Derved skaber vi grobund for yderligere synergier, som skal bidrage til udviklingen af det enkelte anlæg og dansk biogasproduktion i almindelighed," siger Niels Brøndsted i meddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Jysk investeringsselskab håber på 10-15 opkøb i biogas inden for to år 

Grøn brændstofproducent tilslutter sig Power to X-klynge i Aalborg

Brancheorganisation vil have politisk skub på biogasproduktion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også