Olieædende bakteriecocktail viser sig effektiv til oprensning af Shells havneterminal

Cocktailen af aktivt kul, næringsstoffer og bakterier bekræftes nu i de første officielle prøver at være effektiv til at rense olieforureningen ved Shells havneterminal i Fredericia. Oprensningen ventes dog fortsat at tage tre til syv år.
Foto: Ejlskov A/S /PR
Foto: Ejlskov A/S /PR

Den biologiske cocktail, miljøvirksomheden Ejlskov i oktober skød ned i tankgården og stranden ved Shells havneterminal i Fredericia for at fjerne gammel olieforurening i området, er ifølge de første officielle prøver lige så effektiv som ventet. 

Det skriver Fredericia Dagblad.

Shell foretog selv nogle uofficielle prøver i slutningen af 2019 for at få et indtryk af effekten og fandt her, at kulbrinterne var reduceret med 70-90 pct., og dét resultat bliver nu bekræftet af officielle prøver, skriver avisen.

Effekten af den biologiske cocktail af aktivt kul, næringsstoffer og bakterier, som skal opfange, binde og starte nedbrydningen af kulbrinter og dermed 'æde forureningen', ventes dog at blive mindre fra gang til gang.

De positive resultater fra første portion rokker derfor ikke ved forventningen om, at oprensningsprocessen vil tage tre til syv år.

Bakterier er i gang med at æde oliespild ved Shells havneterminal 

Niras kortlægger forurening på giftgrund i Køge med ny teknologi

Oprydning efter stort benzinlæk er næsten i mål 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også