CleantechWatch

Bakterier er i gang med at æde oliespild ved Shells havneterminal

Miljøvirksomheden Ejlskov A/S skød torsdag de første injektioner af en biologisk cocktail ned i tankgården og stranden ved Shells havneterminal i Fredericia. Cocktailen skal fjerne en gammel olieforurening i området.

Foto: Ejlskov A/S /PR

De første portioner af en cocktail af aktivt kul lavet på majskolber, bakterier og næringsstoffer er nu skudt ned i undergrunden ved Shells havneterminal i Fredericia. Bakterierne skal spise en gammel olieforurening både inde i tankgården og i sandet ved siden af.

Region Syddanmark, Fredericia Kommune og Shell har samarbejdet om løsningen. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

"Juridisk kan vi ikke pålægge Shell at gøre det, fordi forureningen er opstået i 80'erne, før der var krav om, at forureneren selv skal rydde op, men vi er meget positive over, at Shell har valgt at gå ind i sagen og tage ansvar for fortidens synder. Det er et godt signal at sende videre," siger formand for miljøudvalget i Region Syddanmark Jørn Lehmann Petersen (S) til avisen.

Teknikere fra Ejlskov A/S vil de kommende uger fordele bakterierne i 400 huller ned i flere meters dybde. Metoden er ren biologisk og vil ifølge virksomheden i løbet af tre til syv år efterlade stranden og tankgården fri for olierester.

Minister vil granske konsekvenser af Maersk Oils kemikalier

Giftfund ved Danfoss' tidligere deponi udløser forbud

Dioxinforurening: Norfors får hård kritik af Helsingør Byråd  

Mere fra CleantechWatch

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs