CleantechWatch

Dioxinforurening: Norfors får hård kritik af Helsingør Byråd

Venstre-politiker kræver mere åbenhed fra Norfors og offentlig fremlæggelse af kontrolrapporter. Forslaget bakkes op af andrer byrådspolitikere efter nylige afsløringer af for høje dioxinværdier i røggassen fra forbrændingsanlæg i Hørsholm.  

Foto: Norfors

Norfors fik mandag aften hård kritik fra store dele af Helsingør Byråd for løbende at have udledt ulovligt store mængder dioxin i røggassen fra anlægget gennem en årrække.

"Norfors har fået påbud og indskærpelser i et væk vedrørende for høje dioxinværdier. Helt tilbage fra 2014 og frem til nu i dag. Og offentligheden vidste intet om det. Åbenhed og gennemsigtighed i år 2019 bør være en given ting, så vi borgere kan følge med og være oplyste," sagde Venstres Mette Lene Jensen på byrådsmødet, der mødte bred opbakning til forslaget i byrådet.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, der sidder i det delvist kommunalejede Norfors bestyrelse, understregede, at bestyrelsen ikke var blevet underrettet om påbuddene, men at den fremadrettet skal orienteres og at kontrolrapporter skal ligge på Norfors hjemmeside.

Det skriver Helsingør Dagblad

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs