Dioxinforurening: Norfors får hård kritik af Helsingør Byråd

Venstre-politiker kræver mere åbenhed fra Norfors og offentlig fremlæggelse af kontrolrapporter. Forslaget bakkes op af andrer byrådspolitikere efter nylige afsløringer af for høje dioxinværdier i røggassen fra forbrændingsanlæg i Hørsholm.  
Foto: Norfors
Foto: Norfors

Norfors fik mandag aften hård kritik fra store dele af Helsingør Byråd for løbende at have udledt ulovligt store mængder dioxin i røggassen fra anlægget gennem en årrække.

"Norfors har fået påbud og indskærpelser i et væk vedrørende for høje dioxinværdier. Helt tilbage fra 2014 og frem til nu i dag. Og offentligheden vidste intet om det. Åbenhed og gennemsigtighed i år 2019 bør være en given ting, så vi borgere kan følge med og være oplyste," sagde Venstres Mette Lene Jensen på byrådsmødet, der mødte bred opbakning til forslaget i byrådet.

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, der sidder i det delvist kommunalejede Norfors bestyrelse, understregede, at bestyrelsen ikke var blevet underrettet om påbuddene, men at den fremadrettet skal orienteres og at kontrolrapporter skal ligge på Norfors hjemmeside.

Det skriver Helsingør Dagblad

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også