Tysk kemigigant vil levere komponenter til 400.000 elbiler om året fra ny fabrik

Kemigiganten BASF tager endnu et skridt ind på det fremadstormende marked for elbiler med planer om at åbne en ny fabrik til batteri-katoder i den tyske delstat Brandenburg.
Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix

BASF vil som et led i sine planer for elbilsmarkedet åbne en ny fabrik til batteri-katoder i Schwarzheide i den tyske delstat Brandenburg.

Det oplyser kemigiganten i en meddelelse på sin hjemmeside.

Fabrikken vil fra start kunne levere komponenter til 400.000 elbiler om året med mulighed for at udvide kapaciteten. Produktionen starter efter planen i 2022, ligesom det er tilfældet for den katodefabrik i finske Harjavalte, BASF allerede har annonceret sine planer for.

"Fabrikkerne i Finland og Tyskland vil tilbyde vores kunder pålidelig adgang til skræddersyede aktive højnikkel-katodematerialer i nærheden af deres europæiske produktionsfaciliteter," udtaler Peter Schuhmacher, chef for BAFS katalyse-division, i meddelelsen.

Anlægget i Schwarzheide vil ifølge meddelelsen blive drevet af et energieffektivt kraftvarmeværk, der kører på gas og damp, og vedvarende energikilder er også på tegnebrættet.

Den finske vil tilsvarende udnytte vedvarende energi og de aktive katodematerialer fra de to fabrikker står ifølge BASF derfor til at have et "meget lavt" CO2-aftryk.

Grøn erhvervspark ved Skive har sikret sig milliard-investeringer

Nomi4S vil sende plastaffald til lokale virksomheder frem for Tyskland

BASF investerer trecifret millionbeløb i plastgenanvendelse og dansk fabrik 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også