CleantechWatch

Nomi4S vil sende plastaffald til lokale virksomheder frem for Tyskland

Plastaffaldet fra borgere i Holstrebro, Lemvig, Struer og Skive ender i dag i Tyskland, men kommunernes affaldsselskab Nomi4S har nu alliereret sig med de lokale virksomheder Færch Plast, Plastix og Quantafuel om at få det genanvendt herhjemme. Flere kommuner kan komme med.

Foto: Plastix

Affaldsselskabet Nomi4S, som er ejet af kommunerne Holstebro, Lemvig, Struer og Skive, forsøger nu at få lokale virksomheder til at genanvende borgernes plastaffald frem for at sende det til Tyskland. Det skriver Dagbladet Struer.

Nomi4S har konkret søsat et samarbejde med de lokale virksomheder Færch Plast, Quantafuel og Plastix og har samtidig inviteret selskaber fra 21 af landets kommuner med på vognen for at pulje størst mulige mængder genanvendeligt plast sammen.

"Det giver god mening, at vi prøver at snakke sammen i stedet for bare at sende plastaffaldet ud af landet til Tyskland, Malaysia, eller hvor Søren det måtte være," siger Hans Bloch, adm. direktør i Nomi4S, til mediet.

Mens en virksomhed som Færch Plast henter de fleste af sine plastråvarer i udlandet, ender omkring tre fjerdele af plastaffaldet fra de 150.000 borgere under Nomi4S i dag med at blive sendt til forbrænding. En tilbygning til affaldsselskabets nuværende forsorteringsanlæg til otte mio kr. ventes dog at kunne øge genanvendelsesprocenten fra næste år, og Nomi4S eksperimenterer desuden robotsortering.

Maskine frasorterer blød plast fra andet affald  

Affaldsselskabet Nomi4S truer med at lade skraldet stå i flere kommuner

"Danmark er ikke en plast-recycling nation – vi er slet ikke kommet i gang"

BASF investerer trecifret millionbeløb i plastgenanvendelse og dansk fabrik 

Færch skal genanvende fem millioner københavnske plastbakker 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs