Silkeborg vil have klimatilpasningspulje efter massive oversvømmelser langs Gudenåen

Borgmesteren i Silkeborg skal tirsdag mødes med miljøminister Lea Wermelin (S) for at diskutere, hvad der skal gøres ved klimatilpasningen ved Gudenåen, der flere gange i løbet af efteråret er gået over sine bredder.
Foto: Casper Dalhoff/IND
Foto: Casper Dalhoff/IND
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Borgmester i Silkeborg, Steen Vindum (V), vil have gjort noget ved oversvømmelserne langs Gudenå ved Silkeborgsøerne, der i år har målt vandstande, som er 20 centimeter højere end nogensinde før. Derfor skal borgmesteren tirsdag mødes med miljøminister Lea Wermelin (S) for at diskutere klimatilpasningen i området, hvor han bl.a. vil foreslå en ny klimatilpasningspulje. 

Det skriver JP Aarhus.

Gudenåen er i løbet af efteråret gået over sine bredder flere steder. Senest har det bl.a. fået konsekvenser for Svostrup Kro, der ligger ved åen, hvor man måtte tage både sandsække og pumper i brug for at holde vandet væk, skriver avisen.

Et af de ønsker, Steen Vindum har til miljøministeren forud for mødet, er midler til en klimatilpasningspulje til opkøb af jord og etablering af vådområder samt økonomisk støtte til grundejere, der ligger inden for risikoområderne for oversvømmelse.

Borgmesteren fortæller JP Aarhus, at de massive oversvømmelser i år har været en "øjenåbner."

"Når der decideret står vand inde i folks huse, så er det alvorligt, og alle forskere siger, at det kun er starten, og at det bliver værre i fremtiden," siger Steen Vindum til avisen.

Formand for gældsfrit vandselskab: "Det er udtryk for god, midtjysk økonomistyring"

Kommune opruster på cleantech og klimatilpasning med ny klimaafdeling  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også