CleantechWatch

Luftfartsselskab bytter fly ud med hurtige toge

Det hollandske luftfartsselskab KLM bytter en sine daglige flyvninger ud med en tur i et højhastighedstog mellem Bruxelles og Amsterdam i et forsøg på at blive mere bæredygtig.

Foto: PR / KLM

KLM har valgt at skifte én af sine fem daglige flyafgange mellem Bruxelles og Amsterdam ud med et højhastighedstog.

Det sker i samarbejde med NS Dutch Railways og togoperatøren Thalys, skriver KLM i en pressemeddelelse.

Det holldandske luftfartsselskab har længe talt for at skifte de korte flyture ud med tog, så længe det ikke går på kompromis med hastigheden, pålideligheden og passagerernes komfort.

Udfordringen er dog at få de forskellige transportformer til at spille bedre sammen.

"Hastighed er nøglen, ikke blot i forhold til selve toget, men også overførslen i lufthavnen. Vi sigter efter maksimal fremgang på begge områder. At reducere vores afgange med fly fra fem til fire om dagen er også en god måde at få erfaring med Air&Rail-services," udtaler KLM President & CEO, Pieter Elbers, i meddelelsen.

Det nye initiativ er en del af KLM's 'Fly Responsibly'-strategi, som også giver passagererne mulighed for at købe kompensation for deres CO2-bidrag på ture med selskabet.

I sidste uge blev moderselskabet for KLM og det franske flyselskab Air France kåret som det mest bæredygtige flyselskab på Dow Jones Sustainability Index. KLM har selv reduceret sin CO2-udledning per passager med ca. 17 pct. siden 2011.

Dansk startup på vej med "verdens største" methanol-brændselscellefabrik

Østrigsk togselskab dropper diesel - bygger CO2-neutrale tog med Siemens

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs