CleantechWatch

Østrigsk togselskab dropper diesel - bygger CO2-neutrale tog med Siemens

En løsning med batterier på taget af ÖBB's tog kan bane vejen for, at togselskabet når sit mål om at blive CO2-neutralt i 2035. Siemens skal hjælpe med at ombygge togene og skrotte diesel.

Foto: ÖBB/Wegscheider

Østrigs statslige jernbaneselskab ÖBB skal i samarbejde med Siemens Mobility ombygge selskabets eksisterende tog og vil nu udskifte diesel med batterier på taget i stedet. Det skriver Ingeniøren. 

Ombygningen sker som led i en strategi om, at ÖBB's tog skal være CO2-neutrale i 2035. Selskabet har allerede bygget en prototype, der er i drift i den østrigske delstat Niederösterreich.

Det ombyggede tog kommer til at køre på ikke-elektrificerede skinner med mindre støj og kommer til at udlede mindre CO2, fordi det i stedet trækker strøm fra batterierne på taget af toget. Den nye løsning betyder, at det kommer til at tage halvt så lang tid at omlægge togene fra diesel til i stedet at køre med batterier, skriver Ingeniøren.

DSB's gamle dieseltog kan give nedsat lungefuktion og DNA-skader 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs