CleantechWatch

Østrigsk togselskab dropper diesel - bygger CO2-neutrale tog med Siemens

En løsning med batterier på taget af ÖBB's tog kan bane vejen for, at togselskabet når sit mål om at blive CO2-neutralt i 2035. Siemens skal hjælpe med at ombygge togene og skrotte diesel.

Foto: ÖBB/Wegscheider

Østrigs statslige jernbaneselskab ÖBB skal i samarbejde med Siemens Mobility ombygge selskabets eksisterende tog og vil nu udskifte diesel med batterier på taget i stedet. Det skriver Ingeniøren. 

Ombygningen sker som led i en strategi om, at ÖBB's tog skal være CO2-neutrale i 2035. Selskabet har allerede bygget en prototype, der er i drift i den østrigske delstat Niederösterreich.

Det ombyggede tog kommer til at køre på ikke-elektrificerede skinner med mindre støj og kommer til at udlede mindre CO2, fordi det i stedet trækker strøm fra batterierne på taget af toget. Den nye løsning betyder, at det kommer til at tage halvt så lang tid at omlægge togene fra diesel til i stedet at køre med batterier, skriver Ingeniøren.

DSB's gamle dieseltog kan give nedsat lungefuktion og DNA-skader 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs