SF vil have håndslag på aftale om initiativer til grønnere byer i Aarhus

SF er parat til at rykke på flere kommende muligheder for at sikre, at der fremadrettet vil være mindre forurening i luften i Aarhus. S har tænkt sig at støtte "hele pakken".
Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

SF vil til et byrådsmåde på onsdag have et flertal i Aarhus Byråd til at give håndslag på indførelsen af flere elementer i en aftale med initiativer til grønnere byer, som regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten indgik sidste år.

Aftalen indebærer blandt andet mulighederne for, at kommunerne kan iværksætte udfasning af brændeovne fra før 2008, skærpelse af miljøzonerne for at begrænse forurening fra dieselbiler og indførelse af nul-emissionszoner, hvor vejnettet som udgangspunkt kun kan benyttes af køretøjer uden forbrændingsmotorer.

Det skriver Jyllands-Posten.

”Vi skal være klar til at rykke, så snart lovgivningen er på plads. Der er ingen grund til at vente, men da mange aarhusianere kan risikere at købe dieselbiler eller ældre brændeovne i den mellemliggende periode, foreslår vi, at byrådet allerede nu tilkendegiver, at vi vil anvende mulighederne samt bede forvaltningen om at begynde det forberedende arbejde,” udtaler byrådsmedlem for SF Jan Ravn Christensen.

Socialdemokratiet i Aarhus Byråd har tænkt sig at støtte ”hele pakken”, når lovgivningen er klar, udtaler Jesper Kjeldsen, der blandet andet er medlem af teknisk udvalg for partiet.

Nyt valgforbund vil sikre grøn fremtid for Aarhus 

Lokalpolitikere ser mulighed for nulemissionszoner flere steder i København

Lov om skrotning af gamle brændeovne træder i kraft 

Politisk aftale om grønnere byzoner kan lande i dag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også