Lov om skrotning af gamle brændeovne træder i kraft

I kampen mod partikelforurening er en ny lovgivning trådt i kraft, der betyder, at nye husejere skal skaffe sig af med brændeovne, der er produceret i eller før 2003.
Foto: PER FOLKVER
Foto: PER FOLKVER
AF JOSEPHINE BUUR BACH

Nye husejere er per 1. august forpligtet til at enten udskifte eller skrotte brændeovne, der er produceret i 2003 eller før. Det fremgår af en ny lov vedtaget af Folketinget, der trådte i kraft d. 1 august, der skal være med til at mindske luftforurening i Danmark.

Det skriver TV 2.

Brændeovne er i dag en af de største luftforurenere, og hvert år koster partikler fra brændeovne 400 danskere livet, da forureningen fører til hjertekarsygdomme og luftvejslidelser, lyder det fra funktionsleder i Miljøstyrelsen Niels Henrik Mortensen til Ritzau.

Ifølge Miljøministeriet findes der i Danmark i omegnen af 260.000 brændeovne i de danske hjem, der er produceret før 2003.

"Vi skal have renere luft både i byerne og på villavejene i hele landet. Det er derfor, vi skal have udskiftet eller skrottet de gamle brændeovne," lød det fra Lea Wermelin i forbindelse med vedtagelsen af loven tilbage i december sidste år.

Luften omkring Københavns Lufthavn får et kvalitetstjek med nye målere 

Flere skorstensfejere går ind i miljøteknik: "Det handler om at følge med tiden" 

Statslig pulje på 46 mio. kr. er opbrugt: 20.000 danskere har fået penge for at skrotte brændeovnen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også